Peuteropvang

Stel je voor..

Je bent een kindje van 2 jaar. Vanaf deze leeftijd ben je toe aan meer uitdaging in het spelen en in de ontwikkeling. Misschien ben je al langer bij de Toverboom, maar misschien is dit ook wel de eerste keer dat je naar de opvang gaat.

Onze peuteropvang (vroeger de peuterspeelzaal) vindt plaats op maandag, dinsdag en donderdag ochtend van 08:45 uur tot 12:15 uur.

Onze peuteropvang bestaat uit een groep van max. 16 kinderen in de leeftijd 2 jaar tot 4 jaar. We werken met vaste leidsters die allemaal in het bezit zijn van een extra scholing. Het doel van de peuteropvang is om de kinderen spelenderwijs voor te breiden op de basisschool. We werken met een ontwikkelingsprogramma Uk en Puk. Door middel van verschillende thema’s komen alle ontwikkelingsaspecten aan bod. We monitoren alle kinderen met een observatieprogramma. Hierdoor kunnen we heel goed zien welke kinderen er wat voor lopen of eventueel wat achter. Hier spelen we dan direct op in door ons aanbod uitdagender te maken en misschien voor sommige kinderen wat te versoepelen.

Het mooie hiervan is dat de kinderen hier allemaal niets van mee krijgen. De kinderen zijn dol op Puk en alle avonturen die hij iedere keer weer beleefd. En ondertussen werken we samen aan de ontwikkeling van de kinderen en bereiden we ze langzaam voor op de basisschool.

Belangrijk bij de peuteropvang:
– ontwikkeling per kind en hierop inspelen
– welbevinden van het kind
– zelfredzaamheid
– ieder kind is uniek en dat is juist zo mooi
– leren en ontdekken van nieuwe activiteiten
– elkaar helpen
– voor jezelf opkomen