Buitenschoolse opvang

Stel je eens voor..

Je bent 4 jaar oud en de hele dag naar school geweest. Na schooltijd mag je naar de buitenschoolse opvang. Waar je overigens ook voor school van harte welkom bent.

Onze BSO (zowel naschoolse als voorschoolse opvang) bestaat uit één groep met max. 19 kinderen. Wij vinden het heel belangrijk dat kinderen niets moeten en lekker gaan doen waar ze zin in hebben.
Om 14:45 uur halen we de kinderen op uit school. De kinderen uit groep 1&2 gaan in de bakfiets mee en de rest loopt. Lekker alvast hun energie kwijt kunnen na een hele dag stilzitten op school.
Bij de Toverboom gaan de kinderen uit groep 1&2 eerst met een leidster wat eten en drinken. De andere kinderen mogen zelf bepalen wanneer ze dit gaan doen. Eerst even voetballen? Dag mag. We leren ze hiermee hun eigen planning te maken en hun eigen verantwoording te leren nemen.
Onze BSO heeft een eigen tuin met tuinhuisje en speeltoestellen. Lekkere buiten zijn, dat is ons motto.

Bij de kinderen vanaf 7 jaar werken we met een buitenspeel-contract. Als wij, de ouders en het kind zelf denken dat hij/zij zelfstandig buiten kunnen spelen zonder leidster, dan wordt dit contract getekend. Dit betekent dat het kind zelfstandig buiten mag spelen in de BSO tuin. We maken dit zichtbaar door een armbandje te dragen. Zo is het ook duidelijk voor andere kinderen en leidsters wie een buitenspeel-contract heeft.
SSSST: natuurlijk houden we deze kinderen wel in de gaten vanaf boven, maar dat hebben ze niet door. We blijven opletten of het kind zich ook houdt aan de afspraken en geen misbruik maakt van zijn/haar vrijheid.

Wat we belangrijk vinden bij de BSO
– jezelf kunnen zijn
– doen waar je zin in hebt
– fijne middag na school hebben
– leren voor jezelf op te komen
– kleine ruzies zelf op te lossen
– respect te hebben voor elkaar
– zelfstandigheid stimuleren
– omgaan met verantwoordelijkheid
– indelen van je middag
– BUITENSPELEN!